Friday, January 28, 2011

Hamburg, Germany

No. 315

No. 316

No. 317

No. 318

FM ni sememangnye giler lama dapat kalo tak silap last July masa classmate husban datang ke rumah sesambil melawat boifren dia kat Brig. Classmate husband tu orang Hamburg bercinta lak ngan mamat from Hong Kong curlast gitu, last sekali dengar berita minah saleh tu tengah wat praktikal kat Beijing, tapi boifren dia praktikal kat Geneva camno tu hehehe...

Ada 5 fm dapat dari member tu tapi seketul lg fm tu beer mug, so tak best lak nak simpan sesiapa yang nak beer mug kat bawah ni bole email ke Qies tuk swap dengan fm beer mug ni yaa..

anyone who interested to swap the Hamburg Mug beer cum bottle opener Magnet please email your offer to me >

Yuk layan Tuk Wi pasal Hamburg, Germany nie :

" Hamburg is the second-largest city in Germany and the eighth-largest city in the European Union. The city is home to over 1.8 million people, while the Hamburg Metropolitan Region (including parts of the neighbouring Federal States ofLower Saxony and Schleswig-Holstein) has more than 4.3 million inhabitants. The port of Hamburg is the third-largest port in Europe (third to Port of Antwerp and Rotterdam), and the eighth largest in the world.

Hamburg's official name is the Free and Hanseatic City of Hamburg (German: Freie und Hansestadt Hamburg). It reflectsHamburg's history as a member of the medieval Hanseatic League, as a free imperial city of the Holy Roman Empire, and also to the fact that Hamburg is a city-state and one of the sixteen States of Germany."

Citer lanjut kat sini > Hamburg, Germany

Louisiana, USA

No. 314

FM Louisiana ni beli dari Narif tak silap lama dah berkurun hehe..tak silap awal taun 2010 beli ... disebabkan internet tersangat laa semput..bila ok aje baru Qies update if not tunggu tenet sihat (entah bila nak sihatnye huhu) baru leh update berderet2...

Jom rujuk Tuk Wi pasal Louisiana :-

"Louisianais astate located in the southern region of the United States of America. Its capital is Baton Rouge and largest city is New Orleans. Louisiana is the only state in the U.S. with political subdivisions termed parishes, which are local governments equivalent to counties. The largest parish by population is East Baton Rouge Parish, and the largest by land area is Cameron Parish.

Some Louisiana urban environments have a multicultural, multilingual heritage, being so strongly influenced by an admixture of 18th century French, Spanish, Native American (Indian) and African cultures that they are considered to be somewhat exceptional in the U.S. Before the American influx and statehood at the beginning of the 19th century, the territory of current Louisiana State had been aSpanish and French colony. In addition, the pattern of development included importing numerous African slaves in the 18th century, with many from the same region of West Africa, thus concentrating their culture.

Citer lanjut > LOUISIANA


No. 312

No. 313

Fm Jepun dari my twins yeyeh....thanks to Ella Salleh, antara bakal penyumbang terbesar koleksi Qies hehe..maklum ler cik abe dia selalu fly2...ada lg fm dari Jepun yang diterima dari Rara rakan di forum...nanti insyallah Qies tepek sini ye...tak snap gambo lagi daaa


No. 309

No. 310
No. 311

Lama giler tak update blog fm ni...minta maaf laa busy ya amat hehehe...ok jom sambung mengira balik...Antara Fm malaysia yang terbaru dalam koleksi Qies bus merah tu hadiah dari Abi rakan sesama hobi...walaupun tak penah bertemu muka tapi cam dah kenal lama....Thanks Abi...

Chicago, Usa

No. 308

Fm ni tak ingat dah dari sapa huhu lama sangat terperuk, tapi tak pe janji dah dibuat layankan aje.

Tok Wi punya citer :

"Chicago is the largest city in the state of Illinois. With 2,853,114 residents, it is the most populous city in the Midwestern United States and the third most populous city in the USA. Its metropolitan area, commonly named "Chicagoland," is the 27th most populous metropolitan area in the world, home to an estimated 9.7 million people spread across the U.S. states of Illinois, Wisconsin, and Indiana. Chicago is the county seat of Cook County, the second largest county in the United States by population."

Great Britain

No. 307

Fm dari Nazar antara fm yang terlonggok dalam kotak dari taun lepas, taun ni kureng sikit berjalan so kureng membeli fm lagipun duk sibuk ngan project terbaru hehe....lebih banyak menghabiskan duit ke hobi yang terbaru...hehe...

Nassau, Bahamas

No. 306

Fm ni beli dari Narif taun lepas hehe, banyak nak kena korek2, lagi dikorek lagi banyak rupanye yang tak de entry huhuhu....

Menurut Tok Wi :

"Nassau is the capital, largest city, and commercial center of the Commonwealth of The Bahamas. The city has a population of 248,948 (2010 census), 70 percent of the entire population of The Bahamas (353,658). Lynden Pindling International Airport, the major airport for The Bahamas, is located about 16 kilometres (9.9 mi) west of Nassau city center, and has daily flights to major cities in the United Kingdom, United States, Canada and the Caribbean. The city is located on the island of New Providence, which functions much like afederal district. While there is no local government, it is governed directly as an administrative division of the national government. Nassau is considered a historical stronghold of pirates."

Tuesday, January 11, 2011


No. 304

No. 305

Lagi dari mek Hana...sungguh lama fm ni terperap dalam kotak tak dimasukkan dalam entry.. mau tak lama sekali dapat sekotak wa cakap lu, last April 2010 masa jumpa mek Hana kat Amsterdam bukan tu saja dapat kunyit idup dari liberpool lagi hahaha.....ada byk lagi yang tak dimasukkan entry fm dalam kotak tu...insyallah nanti Qies buat entry huhu....

HRC Prague

No. 303

Menambah koleksi HRC yang ada....huhu mujur laaa tak panatik sangat2..if not mmg bole bankrup weh.... masih lagi memegang prinsip " Jejak aje baru beli, tak jejak maka tak beli" baru laa ada sentimental value, tak gitu hehe...moga tak berpaling tadah laaaa huhu...

Si O Seh Bridge

No. 302

Fm pertama Qies dari Iran, last year Sept dapat, berkirim ngan Kak Syam, mekasih yaaa ibuk Syam.

Menurut Tok Wi :

Si O Seh Bridge, Isfahan, Iran

"Si-o-se Pol (which means 33 Bridge or the Bridge of 33 Arches), also called the Allah-Verdi Khan Bridge, is one of the eleven bridges of Isfahan, Iran. It is highly rankehah Abbas I from his chancellor Allahverdi Khan Undiladze, an Iranian ethnic Georgian, it consists of two rows of 33 arches. There is a larger base plank at the start of the bridge where the Zayandeh River flows under it, supporting a tea house."

Si O Seh Bridge

Monday, January 10, 2011


No. 299

No. 300

No. 301

Fm Prague yang dah berkurun terperap dalam koleksi...siyes banyak lg fm yang belum dibuat ni rembat masa holiday ke Prague last June 2010. Prague antara city yang paling Qies suka, banyak sangat bangunan lama dengan senibina yang sangat cantik dan yang paling best sekali Charles Bridge dan juga Prague Castle sangat cantik....nak tgk gambar2 pemandangan di Prague masuk lah kat sini > NAQIES

Ada lagi fm Prague yang cantik2 antaranye Dancing Building yang sangat unik dan cantik, nanti Qies tepek lagi yeee....

Wikipedia Prague > PRAGUE

Wednesday, January 5, 2011


No. 298

Fm nie rembat masa pergi Liechtenstein time summer break aritu tu...terjumpa kat satu kedai yang jual cuckoo clock...wah apa lagi rembat laaa..bukan senang nak jumpa kedai yang ada jual fm dari negara lain, so far ni 1st time Qies jumpa kedai yang jual fm dari negara luar tapi tak semua negara yang ada laa ni antara yang Qies rembat...

Rujukan Tuk Wi, Espana atau nama lainnye Spain :

"Spain (pronounced /ˈspeɪn/ spayn; Spanish: España,),officially the Kingdom ofSpain (Spanish:Reino de España),is a country and member state of the European Union located in southwestern Europe on the Iberian Peninsula.[note 6]Its mainland is bordered to the south and east by the Mediterranean Sea except for a small land boundary with the British Overseas Territory of Gibraltar; to the north by France, Andorra, and the Bay of Biscay; and to the northwest and west by the Atlantic Ocean andPortugal.

Spanish territory also includes the Balearic Islands in the Mediterranean, the Canary Islands in the Atlantic Ocean off the African coast, and two autonomous cities in North Africa, Ceuta and Melilla, that border Morocco. Furthermore, the town of Llívia is a Spanish exclavesituated inside French territory. With an area of 504,030 km², it is the second largest country in Western Europe and the European Unionafter France."

Sunday, January 2, 2011

Elisabeth of Bavaria

No. 297

Kenal tak sapa nie? Tak kenal? hurmm tak pe kalo tak kenal tak pe kita bole check ngan Professor Wiki. Fm ni jugak dirembat masa ke Viena, Austria.

Menurut Prof Wiki Elisabeth of Bavaria nie :

" Elisabeth of Bavaria (24 December 1837 – 10 September 1898) was Empress of Austria and Queen of Hungary as the spouse of Franz Joseph I. As such, she held also the titles Queen of Bohemia, Queen of Croatia and others.From an early age, she was called “Sisi” by family and friends (not "Sissi" as in the film or in the animated series).

While Elisabeth had limited influence on Austro-Hungarian politics, she has become a historical icon. Elisabeth is considered to have been a non-conformist who abhorred conventional court protocol and at the same time a tragic figure; she has inspired filmmakers and theatrical producers alike."

Citer lebih lanjut kat sini yaaa Elisabeth of Bavaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...